Begyndelsen på et nyt eventyr

Sierra Leone er et af verdens fattigste lande og rangerer nr. 181 ud af 187 på FN’s Human Development Index (2013), og der er således lang vej igen, hvad angår udvikling og forbedring af leveforholdene. Landet har været plaget af en blodig borgerkrig og senest Ebola, dog er det et ressourcefuldt land, men som så mange afrikanske lande lider det af en ’ressourceforbandelse’ og det mærker befolkningen. Trods økonomiske fremskridt de seneste år er Sierra Leone således stadig blandt verdens fattigste lande, med store udfordringer inden for blandt andet sundhed, infrastruktur og uddannelse.

Jeg er i de næste tre måneder bosat i Kenema i det Østlige Sierra Leone og jeg vil berette om mine oplevelser undervejs. Sammen med to frivillige ingeniører fra IUG, Per og Bent, er jeg nu i Freetown og i den kommende uge skal jeg besøge nogle af IUG’s projekter, samt introduceres til vores lokale partner Engineers Without Borders – Sierra Leone (EWB-SL), som jeg skal arbejde tæt sammen med. I den uges tid Per og Bent er i Sierra Leone skal vi blandt andet tale fremtidige projekter, dataindsamling, samt etablering af nye brønde, som skal sikre rent drikkevand til landbefolkningen.

Fra flyet trådte vi direkte ud i en tropisk stemning med skovklædte bjerge og varmt, fugtigt klima. Vi skulle sejle fra lufthavnen ind til Freetown, da byen og lufthavnen ligger på hver deres landtange, så det var en meget anderledes oplevelse end normalt. Dog var det lige så hektisk og farverig, som i andre afrikanske byer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s