Dagligdagen

På kontoret går livet sin daglige gang. Her er to kvindelige, lønnede mobilizere, som arbejder flittigt; de er ude i landsbyerne, til møder i District Council eller skriver rapporter. Udover dem er der en praktikant, en kontormedhjælper, en tekniker, en bogholder og min chauffør. En stor del af arbejdsdagen virker til at gå med ikke at lave så meget, men det er nok især pga. ikke klart definerede arbejdsopgaver og ansvarsområder. Det er en lille stab, men de håber nok på flere arbejdsopgaver i fremtiden. Nogen er her frivilligt (praktikant f.eks.) og andre deltidsansatte (solcelle-tekniker), men de fleste er på kontoret hele dagen.

Jeg arbejder i denne uge på at udarbejde data collection tools og forventer at skulle i felten i næste uge og teste dem i den ’virkelige verden’. Jeg bruger en android app kaldet GEO-ODK, og laver de bagvedliggende Forms i Kobo Toolbox. Kobo har jeg tidligere brugt i forbindelse med mit speciale i Uganda og det er brugervenligt og ligetil. Et af formålene med mit ophold i Kenema er at indsamle baseline data i alle de landsbyer IUG har projekter i. Dette er både generelt data om landsbyerne og mere specifikt data relateret til WASH, Energy eller Food security – de tre projekter vi pt har i Kenema distriktet. De kvantitative parameter og indikatorer jeg vælger at undersøge skal også fremadrettet undersøges, når IUG udvider til nye landsbyer. Data skal desuden bruges til at tracke ændringer over tid, for at kunne vise effekten af projekterne.

Udover kontoret, bruger jeg meget af min tid på det hotel jeg bor på. Det er ejet af en libanesisk familie, som også ejer flere andre virksomheder i byen bl.a. en fabrik der laver vand og juice. De opkøber desuden i disse dage tonsvis af kakaobønner fra de omkringliggende landsbyer. Den ældste af dem, Hassan, kom til Sierra Leone for 45 år siden og har været her lige siden. Hans børn og resten af familien tog ud af landet under krigen i Sierra Leone, men Hassan blev, velsagtens for at holde gang i forretningen. Han har fortalt at i 70’erne blev der dyrket langt mere kakao og kaffe end der gør idag, da krigen har haft en meget negativ effekt på plantagerne. I familien er iøvrigt en meget sportsinteresseret mand, som ser fodbold hver aften, og det viser sig at han har været på det libanesiske u21 landshold i fodbold!

Billederne viser frokostsituationen – også for kontorhunden, Jesse, som nyder et delikat fiskemåltid! Der sidder ofte et par drenge og spiller noget der minder om bobspil uden for vores bygning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s